Het logo van de vzw naar een ontwerp van Emmanuel Durlet
vorige recitals

Recitals

Lev Adamov

Gen Tomuro

LEV ADAMOV (viool) en GEN TOMURO (piano)

Dit recital vond plaats op Zondag 24 september 2023 in de Kapel “Het Schooltje” van de Sint-Pauluskerk, Antwerpen.


Violist Lev Adamov groeit tot zijn twaalfde op in Sint-Petersburg waarna hij naar New York verhuist. Later studeert hij aan het Conservatorium van Rotterdam. Als 17-jarige speelt Lev als solist het vijfde vioolconcert van Henri Vieuxtemps in Boston en in het Kennedy Center in Washington D.C. Na zijn studie is hij verbonden als docent aan het Brooklyn Conservatory of Music. Lev wordt regelmatig uitgenodigd als aanvoerder van kamer en symfonische orkesten. Hij woont nu in Antwerpen. 

Hij trad op in Flagey te Brussel, de Bijloke in Gent en recent tijdens het festival Klassiek leeft Meesterlijk in Knokke.

Na een concert in Sint-Petersburg krijgt hij lovende kritieken: “Met ongelooflijke souplesse, warm vibrato en technische hoogstandjes neemt Adamov het betoverde publiek mee naar een wereld van speelse melancholieke romantiek.”

Lev kijkt uit naar een druk seizoen met optredens in Zwitserland, Portugal, Nederland, Oman en de Verenigde Staten.


De in Tokio geboren pianist Gen Tomuro begint op 6-jarige leeftijd piano te spelen.

Hij groeit op in San Francisco en Boston en volgt lessen aan de Walnut Hill School for Arts in Massachusetts. Daarna verhuist hij naar Parijs om bij de legendarische Franse pianist en dirigent Philippe Entremont zijn opleiding te vervolmaken.

In 2018 behaalt hij een master of arts met onderscheiding aan de Royal Academy of Music in Londen.

Gens debuut-cd met werken van Poulenc ter ere van de 120ste verjaardag van de componist wordt in april 2019 wereldwijd uitgebracht. 

Als solist en kamermusicus treedt Gen op in Japan, Noord- en Zuid-Amerika en Europa.

Dit najaar neemt Gen deel aan de prestigieuze Long Thibaud International Piano Competition in Parijs.


Lev en Gen speelden de pianokwintetten van Dvorak, Coppens, en Sakamoto in maart en april 2023 in Flagey in Brussel en de Bijloke in Gent. Door die fijne samenwerking is het idee ontstaan om samen een recital te geven voor het Durlet-Fonds.


Lev en Gen speelden werken van Emmanuel Durlet, Johannes Brahms en Sergei Prokofiev.

 

Nika TOŠKAN (viool)

Dit recital vond plaats op 2 april 2023 in de Kapel “Het Schooltje” van de Sint-Pauluskerk, Antwerpen.


Het was een optreden van de eerste laureate van de “Internationale Vioolwed-strijd Emmanuel Durlet 2021”, begeleid aan de piano door Polina Chernova.

Roberto QUARTARARO (viool), Gleb CHANYSHEV-GLADKOV (viool) en Polina CHERNOVA (piano)


Dit recital vond plaats op zaterdag 11 maart  2023 om 15u in de Kapel “Het Schooltje” van de Sint-Pauluskerk, Antwerpen.


Er was een optreden van de 2 “Runners-up” van de “Internationale Vioolwedstrijd Emmanuel Durlet 2021”

Polina Chernova is een Russische pianiste. Geboren in een muzikaal gezin kreeg de vijfjarige Polina al pianoles van haar moeder en op haar zevende won ze haar eerste prijs in een Russisch concours. Op haar achtste gaf ze haareerste solorecital. Afgestudeerd aan het Wolgograd Kunstinstituut met Grootste Onderscheiding vervolgde ze haar studies aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen bij Eliane Rodrigues.


Wilt u meer weten over Polina Chernova? Klik hier.

Wilt u meer weten over Roberto Quartararo? Klik hier.
Wilt u meer weten over Gleb Chanyshev-Gladkov? Klik hier.Kiyotaka IZUMI (piano)


Dit recital vond plaats op zondag 19 februari 2023 om 15u in de Kapel “Het Schooltje” van de Sint-Pauluskerk, Antwerpen.


De magnifieke pianist Kiyotaka Izumi was al verschillende malen te gast bij onze recitals en vele werken van Durlet werden door hem uitgevoerd op cd. .


Deze maal stelde hij zijn nieuwe cd voor (de nieuwe CD is te koop aan 15€ ) met werken van 18de eeuwse Vlaamse klavecinisten Josse Boutmy, J.H. Fiocco en J.J. Robson, in de pianoversie van Emmanuel Durlet.

Naast Maurice Ravel en Frederic Chopin stond ook een origineel werk van Emmanuel Durlet op het programma.

Wilt u meer weten over Kyotaka Izumi? Klik hier.


Thomas BOODTS (piano)

Dit recital vond plaats op zondag 15 januari 2023 om 15u in de Kapel “Het Schooltje” van de Sint-Pauluskerk, Antwerpen.


Thomas Boodts was 5 jaar toen hij startte met muziek. Na pianoles gevolgd te hebben bij zijn vader ging hij naar het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Hij volgde verder masterclasses in Italië, Noorwegen en Frankrijk (Parijs) en was laureaat van vele internationale en nationale piano-wedstrijden.

Thomas vertolkte werken van Frederic Chopin en Emmanuel Durlet.


Wilt u meer weten over Thomas Boodts? Klik hier