Het logo van de vzw naar een ontwerp van Emmanuel Durlet
Sint Pauluskerk

Sint Pauluskerk

BAROKKE PAREL IN EEN GOTISCHE ARCHITECTUUR


De Antwerpse Sint-Pauluskerk ligt in het oude stadscentrum, op een steenworp van de rivier de Schelde, in de stadswijk waar vroeger de zeelui woonden. De kerk is in de 16e eeuw gebouwd als dominicaner kloosterkerk.


De Sint-Pauluskerk is een laatgotische kerk aan de Veemarkt in Antwerpen, het hart van het Schipperskwartier. De kerk bezit na een bewogen geschiedenis een bijzonder waardevol kunstpatrimonium. Ze is toegewijd aan de apostel Paulus en hangt af van het bisdom Antwerpen.

De Sint-Paulussite die je kunt bezoeken omvat een kerk met kloostergangen, een zaligrustige Lourdestuin naast de kloosterruïne en een unieke Calvarietuin met meer dan 60 beelden.


't SCHOOLTJE,  KLEUTERSCHOOLTJE MET DRIE KLASJESHet voormalige kleuterschooltje met drie klasjes wordt in het begin van de 20steeeuw gebouwd op de binnenkoer van het klooster. Het is op die manier omringd door de kloostergebouwen.

Het gebouw is door musici omgedoopt tot “La Scuola”. Het is een ideale repetitie –en concertruimte. Dankzij een perfecte akoestiek wordt er met hartstocht en grote kwaliteit gemusiceerd.

Het schooltje wordt verder intens gebruikt voor lezingen, vergaderingen en recepties.


Hier worden de door het Emmanuel Durlet Fonds georganiseerde recitals gebracht. 

De vleugelpiano van Emmanuel Durlet, gebruikt tijdens de vele recitals, bevindt zich in dit gebouw.